ERI KORTTIPELEJÄ YMPÄRI MAAILMAA

Kortilla pelaaminen on hauska tapa kuluttaa aikaa ja olla hauskaa ystävien kanssa. Maailmassa on monia korttipelejä, joita pelataan. Alla on lyhyt kuvaus joistakin korttipeleistä, joita pelataan eri maissa.

Briscola

Briscola on italialainen peli, joka toimii pisteiden kanssa. Käytetyt kortit ovat 40 kannet, jotka käyttävät kolikoita, kupuja, miekkoja ja pipoja tai klubeja sopivina symboleina. Jos nämä kortit eivät ole käytettävissäsi, 52 korttikantta voidaan käyttää, mutta Jokers, Eights, Nines ja Kymmenet on poistettava, jotta ne toimisivat oikein. Peliä voi pelata kahdella tai kuudella pelaajalla. Jokaiselle pelaajalle annetaan kolme korttia ja loput kortit asetetaan pöydälle alaspäin.

Kalooki

Kalooki on suosittu Jamaikan rumamaista peliä. Peliä pelataan kolmella tai kuudella pelaajalla käyttäen kahta kannetta 52 korttisarjasta, joista neljä on Jokers. Pelin tavoitteena on mennä ulos asettamalla kaikki kortit alas. Peli toimii pisteissä, joissa Joker on paras pisteytyspiste. Jokaisella alimmalla pisteytyspisteellä voittaa peli https://www.kolikkopelit.com/pelit.

Sueca

Sueca on Angolassa pelattu peli, mutta tulee Portugalista. Peli käyttää neljää pelaajaa, jotka pelaavat kahdessa joukkueessa. Peli käyttää 40 korttia, kun Eights, Nines ja Tens poistetaan standardikardipakkauksista.1

Vastaa